TOP-2.1.2

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Befejeződtek a bélapátfalvai zöld város projekt kivitelezési munkálatai.

Bélapátfalva Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott „Bélapátfalva város zöldterületi rendszerének rehabilitációja, új közösségi zöld területek kialakítása” című TOP-2.1.2-15-HE1-2016-00005 azonosítószámú projektje keretében megújította a város zöldfelületeit, ezzel hozzájárulva, hogy a Város zöldebb és esztétikusabb látványt nyújtson, valamint a lakosok is jobban érezzék magukat a településen.

 

Megújításra került a Város központi terültén található játszótér, illetve mellette a volt kazánház épületéből egy esőbeálló került kialításra. A lakótelepen élők közvetlen kapcsolatot kaptak a Város főutcájához a játszóteret a főutcával összekötő sétány kialakítása által. A művelődési házzal szemben található terület zúzott kő borítást kapott, fasorral, cserjékkel került lehatárolásra a főút forgalma elől.

A szoborpark kerítésének lebontásával a korábban szeparált park jobban illeszkedik környezetébe, a környező területekkel egybefüggő teret alkotva. A szoborparkban kialakított ösvények behálózzák az egész parkot, a kopjafa előtt kiteresedve, a megemlékezéseknek helyt adva.

A korábban magánkézben lévő terület megvásárlásával és parkosításával egy hangulatos vasúti parkban pihenhetnek a város lakói, és a településre érkező turisták.

 

A beruházás hozzájárul az élhetőbb lakókörnyezet kialakításához, illetve a fejlesztésnek köszönhetően a településkép is tovább javult Bélapátfalván.

 

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

A projekt kódja: TOP-2.1.2-15-HE1-2016-00005
A projekt címe: Bélapátfalva város zöldterületi rendszerének rehabilitációja, új közösségi zöld területek kialakítása
A támogatás összege: 111.209.395Ft

A támogatás intenzitása: 98,9%

A projekt kezdete: 2017.01.01.

A projekt tervezett befejezése: 2019.10.15.

Polgármesteri köszöntő

Bélapátfalva Város polgármestereként tisztelettel köszöntöm!

A következő oldalakon sok hasznos és fontos információt találhat településünkről, mely Magyarország egy csodálatos táján, a Bükk-hegység lábánál található. Bővebben...

 

KEHOP-2.2.1-15-2016-00093

© 2024 Bélapátfalva Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva.
Adatvédelem