Bélapátfalva Város északi részén működik a 75 ha területű Bélapátfalvai Ipari Park, melyet a Bélkő Nonprofit Területfejlesztési Kft. üzemeltet és gondoz.

A volt bélapátfalvai cementgyár területe 2001-ben nyerte el az Ipari Park címet. A jellegét tekintve rekultivált ipari park kedvező bérleti és eladási áraival, szolgáltatásaival áll a vállalkozók rendelkezésére és vált ezáltal a térség gazdasági központjává.

Más ipari parkokkal szemben előnyt jelent, hogy a park az országos hálózathoz kapcsolódó saját iparvágány rendszerrel rendelkezik, így a környezetkímélő és gazdaságos vasúti szállítási mód is a betelepülők rendelkezésére áll.

Közművesített zöld- és barnamezős területek kedvező feltételek mellett bérelhetők, illetve vásárolhatók. A Bélkő Nonprofit Területfejlesztési Kft. befektetési és támogatási szabályzata tartalmazza a betelepülő vállalkozások számára nyújtandó támogatások és kedvezmények módját és mértékét. A szabályzatot minden érdeklődő megkap a Kft. székhelyén.

Az Ipari Park három egymástól elkülönülő, eltérő adottságokkal rendelkező területre oszlik.
I. terület
A volt cementgyár területe képezi az ipari park legnagyobb összefüggő részét, összesen 44,3 ha alapterületen. A terület összközművesített, belső úthálózat tagolja, a telkek, illetve épületek, csarnokok áram-, gáz-, víz- és szennyvíz csatlakozással el vannak látva. A park főbejárata a 2506-os főútról nyílik, ahol portaszolgálat működik. Szintén a 2506-os főútról nyílik a park hídmérleggel ellátott teherportája.
II. terület
Az ipari park 15,9 ha-os déli zöldmezős területe, a már betelepült vállalkozásoknak nyújt terjeszkedési, bővítési lehetőséget, azonban az új betelepülő vállalkozásokat is fogadni tudja. A területről valamennyi alapinfrastruktúra elérhető.
III. terület
A keleti 14,8 ha-os terület az ún. régi cementgyár 6,9 ha-os területéből, valamint a már betelepült vállalkozások egy részének telephelyeiből áll. A területen kapott elhelyezést a tűzoltólaktanya, a rendőrőrs, a helyi mentőállomás és a város egészségügyi központja. Keleti részén található egy 8 Ha nagyságú üres terület, amely teljes alap infrastruktúrával ellátott, rekultivált barnamezős területként áll az érdeklődő befektetők rendelkezésére.

A már betelepült kis- és középvállalkozások 5 és 50 fő közötti létszámot foglalkoztatnak. Profiljukat tekintve főként a fa-, fém és textil feldolgozás jellemző az itt tevékenykedő cégekre, de különböző raktározási, logisztikai feladatok ellátására is kiválóan alkalmas lehet a terület.
Mivel a térség vonzerejét nagyban befolyásolják az itt fellelhető természeti értékek, alapvető kritérium a betelepülő cégekkel szemben, hogy tevékenységük a már meglévő, illetve tervezett idegenforgalmi beruházásokkal is összhangban legyen.

További információk: www.belko.hu 

Polgármesteri köszöntő

Bélapátfalva Város polgármestereként tisztelettel köszöntöm!

A következő oldalakon sok hasznos és fontos információt találhat településünkről, mely Magyarország egy csodálatos táján, a Bükk-hegység lábánál található. Bővebben...

 

KEHOP-2.2.1-15-2016-00093

© 2024 Bélapátfalva Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva.
Adatvédelem