.

belko-950x200.jpg

Lakossági hirdetmény - Bélapátfalva Város Településrendezési Terv módosítása - véleményezési eljárás

Bélapátfalva Város Településrendezési Terv módosítása

Véleményezési eljárás

Bélapátfalva Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a hatályos Bélapátfalva Város Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosítását indította meg a 129/2015. (X.26.) KT határozatával az alábbiak szerint:

1.       Az Ipari Park GIP/SZ. 5000. 50. 12,5 jelű építési övezetében nyíljon meg a lehetőség a jelenlegi szabályozásnál kisebb, 2-3000 m2-es telkek kialakítására;
2.       A 835 hrsz.-ú telken történjen meg a beépítési magasság és a beépítési % növelésének vizsgálata, a harmonikus településkép, a célszerű használat és a szomszéd érdekek figyelembe vétele mellett;
3.       Az 1/2 hrsz.-ú telek övezeti jele és a 797 hrsz.-ú telek tervezett telekhatára kerüljön kijavításra;
4.       Készüljön aktualizált lista és ennek megfelelő szabályozási tervi módosítás a helyi védelemre javasolt értékekről.

A településrendezési eszközök módosításának célja biztosítani az aktuális fejlesztési feladatok megoldásának rendezési tervi alapjait, ide értve:

-        új vállalkozások letelepedésének elősegítését az Ipari Parkba;
-        a Járási Hivatal beköltözését a városközpontba;
-        az egykori községháza telkének további hasznosítását, városközponti rendezvényterület kialakítását;
-        az épített- és természeti környezet értékes elemeinek helyi védelmét.

A módosítás eredményeképp a városnak újabb fejlesztési projektek indítására nyílik lehetősége.

A tervmódosítás a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 41.§ szerinti ún. egyszerűsített véleményezési eljárás szerint történik. A véleményezési anyag megtekintő a http://regio.hu/belapatfalva internet címen, illetve Bélapátfalva Város Közös Önkormányzati Hivatalában.

A tervvel kapcsolatos észrevételeiket írásban leadhatják Bélapátfalva Város Közös Önkormányzati Hivatal címére (3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19.) megküldve, illetve elektronikus levélben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre a hirdetmény kifüggesztésének időtartama alatt.

A hirdetmény kifüggesztésének napja: 2015. november 3.
Partnerségi egyeztetés lejárata, hirdetmény levétel napja: 2015. november 19.

Bélapátfalva, 2015. november 2.

Ferencz Péter
polgármester