.

belko-950x200.jpg

HIRDETMÉNY a Bélapátfalvai Százszorszép Óvodába történő beiratkozásról - VÁLTOZÁS!

Kedves Szülők!

A koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a 2020/2021. tanévre az óvodai beiratkozás az előzetes kiírással ellentétben, a következők szerint módosul:

A napokban jelent meg az emberi erőforrások minisztere 7/2020 (III.25) EMMI határozata a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról.

A határozat szövege a következő linken érhető el:

Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi pdf 7/2020 (III.25.) EMMI határozat ot.

A fenti határozat értelmében minden, a lakóhelye szerint körzetünkbe tartozó óvodaköteles gyermeket automatikusan felveszünk, a szülőnek egyenlőre ezzel semmi teendője nincs.

Azonban azok a szülők, akik nem a Bélapátfalvai Százszorszép Óvoda körzetébe tartoznak, és szeretnék oda íratni gyermeküket, egy, az óvoda által kiadott document kérelem nyomtatványt szükséges kitölteniük, és az óvoda email címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) elküldeni, 2020. április 15-ig.

A Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról

A Kormány

az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. § (1) Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
    (2) Az (1) bekezdést a tömegközlekedés során is alkalmazni kell.
  1. § Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.
  1. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

    Bővebben: A Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról

HIRDETMÉNY - címkezelés

Bélapátfalvai Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője, mint hatáskörrel és illetékességgel rendelkező I. fokú címképzésért felelős hatóság a központi címregiszterről és címkezelésről szóló 345/2014. (XII.23.) Kormányrendelet, valamint Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló 17/2014.(X.3.) önkormányzati rendelete alapján az Ady Endre, Alkotmány, Bocskai István, Damjanich János, Hársas, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Sport, Széchenyi István és Vörösmarty Mihály utcák tekintetében hozott határozatot, mely határozatok a folder dokumentumtárban megtekinthetőek.

 

Tájékoztató irányított égetésről

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltsége tájékoztatja a lakosságot, hogy 2020.01.22-től változott az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 05.) BM rendelet 226. §.-a, mely szerint külterületen végzett irányított égetés nem engedélyköteles. A változás értelmében az irányított égetés végzésének időpontját, terjedelmét, földrajzi koordinátákkal vagy helyrajzi számmal megadott helyét a megkezdés előtt legalább 5 nappal az illetékes hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervéhez írásban be kell jelenteni. A bejelentés illetékmentes.

Tájékoztatom, hogy az e-mailben érkező a külterületen végzendő irányított égetéssel kapcsolatos bejelentéseket nem áll módjukban befogadni. A bejelentést szabályosan az alábbi linken elérhető iratminta hiánytalan kitöltésével teheti meg: https://heves.katasztrofavedelem.hu/34446/iranyitott-egetes

A bejelentés magánszemély esetén E-papíron (Hivatali Kapu azonosító: 723206798), postai úton vagy személyesen; cég esetében Cégkapun keresztül nyújtható be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz (3300 Eger, Klapka Gy. út 11.)

 

Bursa Hungarica - Hirdetmény

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében nyújtott települési támogatáshoz tartozó pdf HATÁROZAT