.

belko-950x200.jpg

Tájékoztató irányított égetésről

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltsége tájékoztatja a lakosságot, hogy 2020.01.22-től változott az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 05.) BM rendelet 226. §.-a, mely szerint külterületen végzett irányított égetés nem engedélyköteles. A változás értelmében az irányított égetés végzésének időpontját, terjedelmét, földrajzi koordinátákkal vagy helyrajzi számmal megadott helyét a megkezdés előtt legalább 5 nappal az illetékes hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervéhez írásban be kell jelenteni. A bejelentés illetékmentes.

Tájékoztatom, hogy az e-mailben érkező a külterületen végzendő irányított égetéssel kapcsolatos bejelentéseket nem áll módjukban befogadni. A bejelentést szabályosan az alábbi linken elérhető iratminta hiánytalan kitöltésével teheti meg: https://heves.katasztrofavedelem.hu/34446/iranyitott-egetes

A bejelentés magánszemély esetén E-papíron (Hivatali Kapu azonosító: 723206798), postai úton vagy személyesen; cég esetében Cégkapun keresztül nyújtható be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz (3300 Eger, Klapka Gy. út 11.)

 

Bursa Hungarica - Hirdetmény

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében nyújtott települési támogatáshoz tartozó pdf HATÁROZAT

Felhívás

A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel Dr. Vajda Lajos Országos Járványvédelmi Központ vezetője felhívja a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy a vaddisznókban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére.

Ezzel kapcsolatban a következő intézkedéseket ajánlja: pdf sertéstartók figyelmébe

Megfigyelési zárlat

A Heves Megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Osztálya HE/ÉBÁO/11-613/2019. számú határozatában felsorolt heves megyei települések közigazgatási területeire megfigyelési zárlatot rendelt el, mivel ezeket a közigazgatási területeket vaddisznóban megállapított afrikai sertéspestis miatt fertőzötté nyilvánította. A határozat tartalmazza a megfigyelési zárlat területére elrendelt intézkedéseket.

MÁV Zrt. tájékoztatása III. vegyszeres gyomirtásról

Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a MÁV Zrt. Miskolc Területi Igazgatós területének vegyszeres gyomirtása (III. ütem) megkezdődik, mely az alábbiak szerint történik:

  • Az állomások, megállóhelyek és vonalszakaszok területeit a mellékelt ütemtervben megadott időpontokban.
  • A vonat tervezett indulása 7:00 óra, befejezése a napi program teljesítése.
  • A vegyszeres gyomirtó szerelvény operatív menetrendje és az Unimogok útvonalterve az időjárás, vagy forgalmi okokból módosulhat (1-4 nap eltolódás lehet)
  • Amennyiben napközben az időjárás nem engedi (szél, eső) a munkavégzést, úgy a programot éjszaka is végzik.
  • A gyomirtásra használt vegyszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területeken a munka végezhető.
  • A gyomirtásra használt vegyszerkeverékek az alábbi vegyszerek különböző összeállításával készülnek:

    Bővebben: MÁV Zrt. tájékoztatása III. vegyszeres gyomirtásról