.

belko-950x200.jpg

Sajtóközlemény

BÉLAPÁTFALVA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01208

Bélapátfalva Város Önkormányzata 6,99 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett, „Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” elnevezésű támogatási felhívás alapján. A támogatás a csatlakozáshoz szükséges feltételek megteremtése során felmerülő feladatok költségeinek támogatására irányul.

Az egyes települési önkormányzatok ASP központhoz történő csatlakozásának kötelezettségét, feltételeit, határidejét és módját az önkormányzati ASP rendszerről szóló kormányrendelet határozza meg. A központ szolgáltatásaival megvalósul az önkormányzatok egységes informatikai rendszerrel történő ellátása, ügyintézési folyamatainak standardizálása. Bélapátfalva Város Önkormányzata a rendszerhez 2018.01.01. határidővel csatlakozik a következő szakrendszerek tekintetében: iratkezelő rendszer, elektronikus ügyintézési portál, gazdálkodási rendszer, ingatlanvagyon-kataszter rendszer, önkormányzati adó rendszer, ipar- és kereskedelmi rendszer és hagyatéki leltár rendszer.

Az Európai Unió által társfinanszírozott pályázat keretében a csatlakozáshoz szükséges eszközök kerülnek beszerzésre. Megvalósul a működésfejlesztési és szabályozási keretek aktualizálása és a jelenleg használt rendszerekből történő adatmigráció az új szakrendszerekbe. Teljes körűvé válnak az iparűzési-adó bevallás elektronikus ügyintézésének feltételei. A csatlakozással érintett önkormányzati dolgozók a Magyar Államkincstár által szervezett oktatásokon vesznek részt.

Egészségház