.

belko-950x200.jpg

Bursa Hungarica

Bélapátfalva Város Önkormányzata ebben az évben is meghirdeti a Bursa Hungarica „A” és „B” típusú Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatokat.

Részletek a icon Bursa Hungarica A - 2017  és  icon Bursa Hungarica B - 2017  tájékoztatóban.

Sajtóközlemény

BÉLAPÁTFALVA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01208

Bélapátfalva Város Önkormányzata 6,99 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett, „Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” elnevezésű támogatási felhívás alapján. A támogatás a csatlakozáshoz szükséges feltételek megteremtése során felmerülő feladatok költségeinek támogatására irányul.

Bővebben: Sajtóközlemény

Sajtóközlemény - NAPELEM RENDSZER TELEPÍTÉSE A Bélapátfalvai egészségházra

Az önkormányzatok többsége keresi a lehetőséget költségei csökkentésére. A megújuló energiák használata nemcsak költségcsökkenést eredményez, de megteremti az élhetőbb életkörülményeket a környezetbarát technológiával. Ennek fontosságát ismerte fel Bélapátfalva Önkormányzata, ezért pályázatot nyújtott be az egészségház épületére napelem rendszer telepítésére. A projekt 20.129.500 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt célja, hogy az Önkormányzat az egyre növekvő energia költségeit a környezetbarát napelemes rendszer segítségével mérsékelje. A villamos energia folyamatos áremelkedésével a napelemek megtérülési ideje csökken. A nyári hónapokban megfelelő időjárási körülmények mellett a napelemes rendszer akár 100%-kal is mérsékelheti a közüzemi hálózat leterheltségét a fogyasztási pontban.

Bővebben: Sajtóközlemény - NAPELEM RENDSZER TELEPÍTÉSE A Bélapátfalvai egészségházra

Tízmilliárdos munkahelyteremtő beruházás a Bélapátfalvai Ipari Parkban

Egy Heves megyét érintő átfogó fejlesztés első állomása lehet Bélapátfalva, ahol egy 10 milliárd forint értékű beruházást hoztunk elérhető közelségbe. A kistérség önkormányzatainak kedvező döntése esetén a projekt első üteme valósulhat meg a Bélapátfalvai Ipari Parkban.

A beruházás közvetlenül 150, közvetetten pedig 250-nél is több munkahelyet teremthet. A létrejövő termelő egység 80%-ban fizikai munkaerőt igényel.

A volt cementgyári nyersanyagtárolóban korszerű, környezetbarát beruházás keretében egy eritritol-gyártó és egy mikroelasztikus gumilisztet (MERP) előállító üzem létesülne. Ezekre a termékekre a világpiacon tartós kereslet mutatkozik, felvevőpiacuk dinamikusan bővül.

Az eritritolegy 100%-ban természetes, kukorica szirupból fermentációval előállított cukoralkohol, mely cukorhelyettesítőként használható. Kalóriatartalma gyakorlatilag zéró, cukorbetegek is fogyaszthatják. Az itt előállított eritritol 90%-ban külföldi piacokra kerülne.

A mikro elasztikus gumiliszt (MERP)magyar szabadalom alapján készülő finom gumiőrlemény, amely festékek adalékanyagaként főként a korrózióvédelem terén, illetve hajók, hidak festésére használják.

Mindkét termék előállítása zárt rendszerű üzemben történik, káros anyag kibocsájtás vagy zajterhelés nélkül.

A nagyszabású projekt megvalósítása 2013. utolsó negyedévében indulhat és két évig tart. Az elkövetkező hónapokban tisztázzuk a finanszírozás részleteit, s az év második felében elindulhatnak az engedélyezési eljárások is.

Örömmel tölt el, hogy a beruházás előkészítése, a források előteremtése érdekében folytatott egyeztetések sikeresnek bizonyultak. A felzárkózásra kapott eséllyel a város és térsége rövid és hosszú távon is erősítheti gazdasági helyzetét, az itt élők és a helyi vállalkozások javára. Hosszú idő után elmondhatjuk, hogy Magyarország jobban teljesít, s ehhez Heves megye is érdemben hozzájárulhat.

Horváth László

miniszteri biztos,

a térség országgyűlési képviselője

2013. március 6.

Szent Anna búcsú

2013-07-28

Egészségház