.

belko-950x200.jpg

Önkormányzati ingatlanok értékesítése

Bélapátfalva Város Önkormányzata a tulajdonát képező, Bélapátfalván található Gyár u. 5. szám alatti földszinti és Mártírok utca 8. szám alatti lakóingatlanokat értékesíteni kívánja.

Az ingatlanokról 2019. január 31-ig, Ferencz Péter polgármester és Dudásné dr. Géczi Erika jegyző ad tájékoztatást hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00 óra között, pénteken 8.00-13.30 óra között a Bélapátfalvai Közös Önkormányzati Hivatalban személyesen.

Bursa Hungarica

Bélapátfalva Város Önkormányzata ebben az évben is meghirdeti a Bursa Hungarica „A” és „B” típusú Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatokat.

Részletek a pdf BursaHungarica 2018 A   és  pdf BursaHungarica 2018 B tájékoztatóban.

Figyelem! pdf Határidő hosszabbítás

 

Sajtóközlemény - 249,72 millió forint támogatás Komplex humán erőforrás fejlesztésre a bélapátfalvi járásban

Humán szolgáltatások fejlesztésében működik együtt Balaton, Bekölce, Bélapátfalva, Bükkszentmárton, Egercsehi, Mikófalva, Mónosbél, Nagyvisnyó, Szilvásvárad és Szúcs települési önkormányzatai által alkotott konzorcium.

Balaton Községi Önkormányzat konzorciumot hozott létre Bekölce Községi Önkormányzat, Bélapátfalva Város Önkormányzata, Bükkszentmárton Községi Önkormányzat Egercsehi Községi Önkormányzat, Mikófalva Községi Önkormányzat, Mónosbél Községi Önkormányzat, Nagyvisnyó Község Önkormányzata, Szilvásvárad Községi Önkormányzat, Szúcs Község Önkormányzata részvételével. Az együttműködő partnerek a 249,72 millió Ft vissza nem térítendő támogatást egy két évig tartó projektre fordítják, melynek keretében megvalósuló programelemek, alkalmazkodva a kitűzött célrendszerhez, sokrétű társadalmi probléma megoldására tesznek kísérletet.

A projekt egyik legfőbb célja a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása a Bélapátfalvi járás, valamint Egercsehi és Szúcs területén. A humán közszolgáltatások hozzáférésének javítása elsősorban a konzorciumban résztvevő tíz település igényeinek figyelembe vételével történik.

A projekt további célja a konzorcium településein élő hátrányos helyzetű lakosság foglalkoztathatóságra való felkészítése, kompetenciájuk fejlesztése, mentorálása, nyomon követése a képzésektől egészen a foglalkoztatásig. Ehhez kapcsolódóan cél a munkaadói oldal elfogadó magatartásának az erősítése is.

Az idős és a fiatal lakosság helyben maradásának záloga a helyi civil szervezetek és helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése. Cél tehát ezen szervezetek bevonása az egyes programelemekbe, illetve kimondottan a számukra tervezett programok megvalósítása, mellyel erősíthetjük őket.

A roma lakosság számosságára tekintettel cél a nemzetiségek közötti párbeszéd javítása, melyet a helyi médiumokban készített műsorokkal, illetve a helyi hagyományokra építő programelemekkel kíván elérni a konzorcium.

A projekt kódja: EFOP-1.5.3-16-2017-00067

A projekt címe: Komplex humán erőforrás fejlesztés a bélapátfalvi járásban

A támogatás összege: 249 721 369 Ft

Bursa Hungarica

Bélapátfalva Város Önkormányzata ebben az évben is meghirdeti a Bursa Hungarica „A” és „B” típusú Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatokat.

Részletek a icon Bursa Hungarica A - 2017  és  icon Bursa Hungarica B - 2017 tájékoztatóban.

Sajtóközlemény

BÉLAPÁTFALVA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01208

Bélapátfalva Város Önkormányzata 6,99 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett, „Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” elnevezésű támogatási felhívás alapján. A támogatás a csatlakozáshoz szükséges feltételek megteremtése során felmerülő feladatok költségeinek támogatására irányul.

Bővebben: Sajtóközlemény

Sajtóközlemény - NAPELEM RENDSZER TELEPÍTÉSE A Bélapátfalvai egészségházra

Az önkormányzatok többsége keresi a lehetőséget költségei csökkentésére. A megújuló energiák használata nemcsak költségcsökkenést eredményez, de megteremti az élhetőbb életkörülményeket a környezetbarát technológiával. Ennek fontosságát ismerte fel Bélapátfalva Önkormányzata, ezért pályázatot nyújtott be az egészségház épületére napelem rendszer telepítésére. A projekt 20.129.500 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt célja, hogy az Önkormányzat az egyre növekvő energia költségeit a környezetbarát napelemes rendszer segítségével mérsékelje. A villamos energia folyamatos áremelkedésével a napelemek megtérülési ideje csökken. A nyári hónapokban megfelelő időjárási körülmények mellett a napelemes rendszer akár 100%-kal is mérsékelheti a közüzemi hálózat leterheltségét a fogyasztási pontban.

Bővebben: Sajtóközlemény - NAPELEM RENDSZER TELEPÍTÉSE A Bélapátfalvai egészségházra

Egészségház